Bokeljski brodet
1 -1,5kg sarduna ili gavica očišćenih, 0,5 -1 kg crnog luka, riblja supa, maslinovo ulje, bijelo vino, celer, peršun, bijeli luk, so, biber, vegeta
Crni luk isjeći na listove i staviti ga u malo zagrijanu šerpu u kojoj ima 1 dl maslinovog ulja. Staviti celer i peršun, vegetu, crveni papar i bijeli luk. Na to poređati ribu. Preko ribe staviti ostatak crnog luka, celera i ostalog. Zaliti bijelim vinom ili ribljom supom, dodati još ulja, da tečnost bude skoro do vrha. Na jačoj vatri pustiti da proključa, a onda na tihoj vatri kuvati minimum 2 sata. Što duže, to bolje!
Jagnjetina u mlijeku
1,5 kg jagnjećeg mesa od plećke ili bubrežnjaka, 1,5 litar mlijeka, 3 mrkve, 2 lovorova lista, 5 - 6 zrnabibera, 1 kg krompira, peršun, so
Meso oprati, staviti u lonac i preliti mlijekom, dodati cijelu mrkvu, lovor, biber i so po ukusu. U drugom loncu skuvati oljušten cijeli krompir. Kada je meso kuvano izvaditi ga iz lonca, isjeći, staviti u dublju posudu i dodati cijeli kuvani krompir i mrkvu. Preliti procijeđenim mlijekom u kome se kuvalo meso i ukrasiti peršunom.
понедељак, 12. април 2010.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар