Krap u tavu
Krap od 2,5-3 kg, 2 kg očišćenog crnog luka, 250 g suvih šljiva, 1 kisjela jabuka kožarka, 1 dunja, 1 kašičica crvenog papra, paradajz pire -125 g, 1 kašika šećera, 4 kašike vinskog sirćeta, 3 kašike brašna, 2 čaše vode, soli po potrebi, pola litra ulja (ukupno)
Krapa narezati sa obije strane, posoliti i staviti da se peče na ulju. Za to vrijeme na ulju dinstati isjeckan luk. Kada se prodinsta postepeno dodavati 3 kašike brašna, 1 kašičicu papra, paradajz, 2 čaše vode, šljive (prethodno potopljene u vruću vodu), izrezanu jabuku i dunju, 1 kašiku šećera, 4 kašike vinskog sirćeta. Soli po potrebi. Kada se krap propekao preliti ga ovom smjesom i staviti da se peče oko pola sata dok se fino ne upihtija.
понедељак, 12. април 2010.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар