понедељак, 12. април 2010.

Raštan na koljenicu
Raštan dobro oprati, rukama odstraniti trsku, potom ga raskomadati, takođe rukama i staviti u vrelu vodu da se obari. U isto vrijeme obariti suvu svinjsku koljenicu, komad suve slanine i komad suve svinjske glave. Kada se sve ovo obari, skupa se stavi u kotao da se kuva na ognjištu. Na pola kuvanja doda se nekoliko oljuštenih polovina krompira. Paziti da se raštan ne prekuva i ocijeniti treba li dosoljavati, jer je samo meso dosta slano.

Sirnica
400 g mladog sira, 4 jaja, 80 g gratanog koromana (stari ražani crnogorski hljeb), 80 g šećera, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 4 dl mlijeka, 4 dl pavlake, kora od 1 domaćeg limuna
Sir se izgnječi, dodaju se jaja, gratani koroman (namočen u mlijeko i pavlaku), šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, kora od limuna i sve zajedno sipati na vrelu masnoću. Peče se u plehu ili prosulji dok ne dobije rumenu boju.

Нема коментара:

Постави коментар